Uudisrakentaminen, laajentaminen ja korjausrakentaminen

1 Pitääkö autotallin täyttää jokin E-luvun raja uudisrakennuksen rakennuslupahakemuksen yhteydessä, koska niille pitää tehdä energiatodistus?

Pitääkö autotallin täyttää jokin E-luvun raja uudisrakennuksen rakennuslupahakemuksen yhteydessä, koska niille pitää tehdä energiatodistus?

VASTAUS: Ei tarvitse. Erilliset lämmitetyt autotallirakennukset kuuluvat rakennusluokkaan 9, joille on kyllä energiatodistuslainsäädännössä määritetty energiatodistusvelvoite, jos niiden pinta-ala on yli 50 neliömetriä. Uudisrakentamista koskevan rakennuksen energiatehokkuusasetuksen perusteella rakennusluokalle 9 ei ole asetettu E-luvun vaatimusta. Rakennusluokan 9 mukaisille uudisrakennuksille on kuitenkin tehtävä energiaselvitys.

2 Uudisrakentaminen, laajentaminen ja korjausrakentaminen

Haluaisin tietää tarvitseeko loma-asuntoon, joka muutetaan asuinrakennukseksi, energiatodistus (käyttötarkoituksen muutos)?

VASTAUS: Käyttötarkoituksen muutokset eivät tarvitse energiatodistusta. Käyttötarkoituksen muutoksia koskevat kuitenkin omat energiatehokkuusvaatimukset, jotka ovat erilaiset kuin uudisrakentamisessa (lisätietoja asetuksesta 4/2013 ja sen muutos 2/2017).