Muut rakennukset

1 Tarvitaanko autotalliosaketta myydessä energiatodistus?

Tarvitaanko autotalliosaketta myydessä energiatodistus?

VASTAUS: Ei tarvita. Jos autotalli on osa jotain toista rakennusta (esim. kerrostaloa) se ei tarvitse energiatodistusta. Jos kyseessä olisi erillinen, yli 50 neliön lämmitetty autotallirakennus, koskee energiatodistusvelvoite rakennusta vain, kun koko autotalli- tai autohallirakennus myydään tai vuokrataan.

2 Tarvitaanko autotallille energiatodistus?

Tarvitaanko autotallille energiatodistus?

VASTAUS: Erillisille, yli 50 neliömetrin lämmitetyille moottoriajoneuvosuojille eli suurille autotalleille tarvitaan energiatodistus uudisrakentamisen sekä rakennuksen myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Eli jos esimerkiksi pientalon rakentamisen yhteydessä rakennetaan erillinen, lämmitetty yli 50 neliömetrin autotalli, tulee pientalon lisäksi myös autotallirakennukselle laatia oma energiatodistus. Energiatodistus tarvitaan silloinkin, kun rakennetaan pelkästään erillinen, yli 50 m2 lämmitetty autotalli.

Jos myydään tai vuokrataan omakotitalo, jossa on erillinen, lämmitetty yli 50 neliömetrin autotallirakennus, tulee sille laatia oma energiatodistus.

Mikäli autotalli on rakennuksen yhteydessä, eli ei ole erillinen rakennus, ei sille tarvitse hankkia energiatodistusta, eikä sitä myöskään huomioida talon/rakennuksen energiatodistuksen laskennassa.